WordPress üzerinde çoğu zaman hatalar ile karşılaşabiliyoruz. Bazı eklentilerin birbiriyle çakışmasından ya da sorunlu şekilde kodlanmış temalar hatalara sebebiyet verebiliyorlar. Bu tür hatalar sonucunda çeşitli hata kodları ve uyarılar ile karşılaşabiliyoruz. Hataların nereden kaynaklı olduğunu bilmediğiniz için bu hataları gidermek zor olabiliyor. İnternet üzerinde hata kodlarını aratarak hata hakkında bilgi edinebiliyoruz fakat WordPress hata ayıklama eklentisi ile artık bunları yapmanıza gerek kalmayacak. İnsanlar bu konuyu pek önemsemedikleri için eklenti pek bilindik bir eklenti değil. Hatta daha önce duymamış ve görmemiş olabilirsiniz. Eklentinin aktif olarak 100.000+ kullanıcısı bulunmaktadır. Bir başka pek bilinmeyen ama güvenliği üst düzeye çıkaran WordPress admin panelini gizleme eklentisi yazımızı da inceleyebilirsiniz.
WordPress Hata Ayıklama Nedir?
WordPress hata ayıklama eklentisi ile hatanın neyden kaynaklandığını ve neden oluştuğunu görebileceksiniz. Hataların nereden kaynaklı olduğunu bilmediğimiz durumlarda hataları ortadan kaldırmamız zor bir hal alıyor. Sitenizin sağlığı için hatalar ufak çaplı bile olsa hataları gidermenizi öneriyorum. Bunu yapabilmeniz için yazıda bahsettiğim WordPress hata ayıklama eklentisini sisteminize kurarak hataları tespit edebilir ve ortadan kaldırabilirsiniz.

WordPress hataları nasıl çözülür?
WordPress Hata Ayıklama Eklentisi Hangi Durumlarda Kullanılmalı?
Hata ayıklama eklentisini devamlı etkin halde tutmanızı öneririm. Genelde tema değişikliği veya yeni eklenti eklemeniz durumunda hatalar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu iki seçenek dışında bazı durumlarda sunucu kaynaklı hatalarda oluşabiliyor. Bu tarz durumları fark edebilmek adına eklentiyi devamlı etkin halde tutmanızı öneririm.
Query Monitor – Hata Ayıklama Eklentisi Kurulumu ve Kullanımı
- WordPress yönetici panelinden Eklentiler sayfasına oradan Yeni Ekle kısmına giriyoruz.
- Sağ üst tarafta bulunan arama kısmına eklentinin adını yazıyoruz. Query Monitor yazarak eklentiyi bulabilirsiniz. Eklentiyi WordPress Türkiye resmi sitesinden indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
- Arama sonuçlarında bulduğumuz Query Monitor eklentisinin altındaki Kur butonuna tıklayarak eklentiyi kuruyoruz.
- Kurulum tamamlandıktan sonra aynı yerde bulunan Etkinleştir butonuna tıklayarak eklentiyi etkin hale getiriyoruz.
Eklentinin kullanımı yeterince basittir. WordPress yönetici panelinin üst kısmına gelen eklenti alanına tıklayarak hataların nereden kaynaklandığını görebilir ve müdahale edebilirsiniz.